TIGKAS MPANERne

Καρναβάλι

 

Αδελφοί μου συγχωρέστε με …( Νώντα Σκοπετέα)
Πως τα κατάφερε ο επίβουλος βελίαρ και τις πιο συνταρακτικές για την ψυχή μας μέρες , μέρες που ο Ουρανός υπαγορεύει την άκρα κατάνυξη και την ιερή χαρμολύπη –απερινόητη και άφατη η γλυκύτητά της για τον έσω άνθρωπο- να τις διαστρεβλώσει έτσι ! Με ένα παλαιόθεν εξυφασμένο σχέδιο ! Κατάφερε η διεστραμμένη , παρά την φύσιν επίνοια του πολεμήτορος, να γομώσει με σκοτάδι… εκτυφλωτικό τα αισθητήριά μας ! Μας μπέρδεψε ολοσχερώς , μας έβγαλε έπειτα σε απωλείας δρόμους , ξέφρενους πανηγυριστές με τα παιδιά μας στους ώμους …Γλέντι δίχως τελειωμό , με σφυρίχτρες , καραμούζες , ντεσιμπέλ , μασκαρέματα και …τις τσάντες κλειδωμένες στο σχολείο …

Προβολή με μια επικάλυψη «πολιτισμού»…Πομπές , μύθοι, παρελάσεις , αναβιώσεις , καρναβαλιστές, άρματα, κουδουνοφόροι… Αναβιώνουμε σου λένε, την παράδοση των προγόνων μας ! Πόσο πίσω μπορείτε να φτάσετε κύριοι …αναβιωτές ; Εκεί που η παράδοση των προγόνων μας ξεκινά ίσως ; Μέσα στον Παράδεισο , την ώρα του Αδαμιαίου θρήνου , μπορείτε να ανατρέξετε ; Άλγος τω Αδάμ εχρημάτισεν η του ξύλου απόγευσις πάλαι εν Εδέμ …δια του όφεως εισήλθεν θάνατος …Άλγος και θάνατος από τη μια …Από την άλλη τα ντεσιμπέλ της ψεύτικης χαράς …Κλαυθμός και οδυρμός , μα και ελπίδα για το «Δεύτε οι ευλογημένοι κληρονομήσατε» από τη μια …Χάχανα , γλέντια και μια θλιβερή παλινδρόμηση στην αντίπερα όχθη…

Η Μάνα Ορθοδοξία , δεν χωράει στα σπλάχνα της το λίγο απ΄ όλα , το όλοι έτσι κάνουν , το νερωμένο κρασί …Το δολερό σχέδιο του πανούργου , εγκαθίδρυσε τις δεύτερες απόκριες , να κορυφωθούν οι γιορτές ,να φτάσει το κέφι στα κόκκινα,να καούν τα κάρβουνα !
Γιατί την ώρα που οι εκδηλώσεις του «πολιτισμού» έξω εκδηλώνονται και τα ντεσιμπέλ τερματίζονται , μέσα στις Εκκλησιές της Ορθοδοξίας ψέλνεται, μα κυρίως βιώνεται , ο Εσπερινός της συγχώρησης ! Εκεί για πρώτη φορά θα ακουστεί σπαρακτικά το «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου»! Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος , καιρός μετανοίας , πλατυσμού της καρδιάς ! Να συγχωράς για να χωράς !
Μονάχα η ευρύχωρη καρδιά θα χωρέσει όλα τα νάματα του Τριωδίου , τα οίμοι και τα ελέησόν του ! Μόνο το χωρητικότατο δοχείο της από την απέραντη θάλασσα του Ελέους Του, θα χωρέσει ένα πέλαγος αγάπης ! Ξεκινά η ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου ! Λέγοντάς την για πρώτη φορά σε τούτο το πανίερο εσπέρας, κάνουμε 3 μετάνοιες εδαφιαίες ! Έπειτα 12 μικρές , στα μυστικά λέγοντας το «ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» . Στο τέλος επαναλαμβάνουμε την πεμπτουσία της συγγνώμης … «Ναι Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.» Άλλη μια μετάνοια τότε καλογερική , την τέταρτη στρωτή ! Μόλις σηκωθούμε ολάνοιχτο μπροστά μας προβάλλει το στάδιο των αρετών ! Και έξω επιτέλους …σιωπή ! Καλό Στάδιο!

Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή του Νώντα Σκοπετέα

estereaWebp.net gifmaker

TIGAS ANNA

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

monomaxoi

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

milipede

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK