• Ο Άρης Θήβας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!!!! Ο δικός μας Άρης στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ!!!!

    Ο Άρης Θήβας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!!!! Ο δικός μας Άρης στην Γ' ΕΘΝΙΚΗ!!!!

    Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 22:32

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 19:38

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Η Μαρία Παπαλουκά -πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς μιλάει αποκλειστικά στο e-sterea

    Η Μαρία Παπαλουκά -πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς μιλάει αποκλειστικά στο e-sterea

    Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 16:03

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

    ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην...

    Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 20:01

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Θήβα

    Ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Θήβα

    Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 19:39

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδυνάτισμα «Αντίδοτο» στην παχυσαρκία τα καυτερά φαγητά

chili peppers

Αν θέλετε να χάσετε τα περιττά σας κιλά, ίσως πρέπει να βάλετε στη ζωή σας τα καυτερά φαγητά.
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το δραστικό συστατικό των καυτερών πιπεριών, η καψαϊκίνη, καταπολεμά την παχυσαρκία εμποδίζοντας τη φλεγμονή στο έντερο και την αντοχή στην ινσουλίνη.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση mbio, την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας, πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και έδειξε ότι η ουσία εμποδίζει την συσσώρευση περιττών κιλών.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές από την Κίνα και τις ΗΠΑ, χώρισαν τα ποντίκια σε ομάδες και τα τάιζαν με τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά επί 12 εβδομάδες.
Όπως διαπίστωσαν, τα ζώα πάχυναν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο, επειδή είχαν χαμηλότερα επίπεδα από τρεις διεργασίες που σχετίζονται με την ανθυγιεινή διατροφή: την μεταβολική ενδοτοξιναιμία, την εντερική δυσβίωση και την χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή.
Η ενδοτοξιναιμία είναι η συσσώρευση στο αίμα των ενδοτοξινών, δηλαδή των δομικών συστατικών των βακτηριακών κυττάρων που απελευθερώνονται μετά τον θάνατό τους.
Αντίστοιχα, η εντερική δυσβίωση είναι η διαταραχή στην ισορροπία των ωφέλιμων και επιβλαβών βακτηρίων στο έντερο.
Η καψαϊκίνη είναι βασικό συστατικό σε όλες τις πιπεριές, αλλά κάθε είδος περιέχει διαφορετικά επίπεδα γι’ αυτό και άλλες είναι περισσότερο καυτερές και άλλες γλυκές.
Η καυστικότητα κάθε πιπεριάς μετριέται με την κλίμακα Σκόβιλ (Scoville, SHU).
Μια κλασική, γλυκιά πράσινη πιπεριά έχει βαθμολογία 0, το ταμπάσκο βαθμολογία 100, η μεξικάνικη καυτερή πιπεριά (jalapeno) 3.500, το πιπέρι καγιέν 30.000-50.000, το τσίλι habanero έως 350.000, οι πιπεριές Bhut jolokia 1 εκατομμύριο και η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, η Carolina reaper, έχει βαθμολογία 1,5-2 εκατομμύρια.
Την τελευταία διετία έχουν δημοσιευθεί δύο μελέτες που έδειξαν πως όσοι τρώνε καυτερά φαγητά ζουν περισσότερο, πιθανώς επειδή εκδηλώνουν λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά, κύρια αιτία των οποίων αποτελεί η παχυσαρκία και οι μεταβολικές συνέπειές της (π.χ. αυξημένη χοληστερόλη, αυξημένο σάκχαρο, υπέρταση κ.λπ.).

FOTINI

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΠΑΝΗ

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

paranormal aggelies2

 E STEREA.GR LOGO

papadimitriou kardiologos thiva ban

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

panigiri kokkino

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK